Ontdeck heeft een werkboek!

Na het succes van het kaartenspel Ontdeck over de beeldende aspecten, al 250 bestellingen zijn de deur uit, hebben we nu ook een werkboek gemaakt voor leerlingen! 

Ontdeck

Daphne van Kijkstof en ik hadden al langer het idee om de inhoud van Ontdeck uit te breiden. Na wat gesprekken met andere kunstvakdocenten kwamen we op het idee om een werkboek te maken. Na een aantal maanden hard werken hebben we dan toch nog voor het einde van het schooljaar het werkboek kunnen afronden. 

Zo kunnen je leerlingen komend schooljaar gelijk aan de slag met  de beeldende aspecten. 

Herkennen, benoemen en toepassen

De beeldende aspecten zijn een belangrijk onderdeel in de kunst. Door te leren met Ontdeck de kaartenset en het werkboek leren je leerlingen de beeldaspecten te herkennen, te benoemen en toe te passen. Dit zal ze helpen om kunst beter te begrijpen en om zelf kunst te maken.

In dit werkboek leren ze de 50 meest voorkomende beeldende begrippen aan de hand van creatieve opdrachten. Elk hoofdstuk start eerst met ‘oefenen met begrippen’ opdrachten. Aan het eind van elk hoofdstuk maken ze de verwerkingsopdrachten om zo te laten zien dat ze het beeldaspect begrijpen en kunnen toepassen. 

Moderne technieken en onderzoek in eigen woonplaats

Je vind niet alleen maar tekenopdrachten in dit boek. We laten leerlingen standbeelden in eigen woonplaats onderzoeken, foto’s maken, collagetechnieken toepassen en vooral experimenteren. Het is een eerste stap naar het begrijpen van kunst. 

pdf

Voor het werkboek hebben we de keuze gemaakt om het als digitale (betaalde) download aan te bieden.  Hierdoor kan jij als docent de keuze maken om het werkboek voor al je leerlingen te printen of om enkel de opdrachten te kiezen die passen bij je bestaand lesmateriaal. Het geeft je de vrijheid om te kijken waar het werkboek je lessen kan verrijken of juist kan ondersteunen. 

Terug naar boven

Wij eten graag koekjes. Door verder te gaan op de website accepteer je ons koekjes beleid.   Meer info