Ontdeck
2e druk!

Hoera! De 2e druk volgende week binnen. Dan gaan er gelijk 10+ pakketjes met de postbode weer mee want de Pre-orders blijven binnenstromen. Ook mooi om te zien dat er door jullie ook extra setjes worden gekocht voor je vaksectie! 

0

Blije docenten met Ontdeck

In de klas of
in het museum

In het kunstonderwijs komen de beeldende aspecten veel aan bod. Met behulp van deze kaartenset kan je in de klas of in het museum op een speelse manier de beeldende aspecten leren.

Door woorden als ‘beeldvlak’ te vervangen naar ‘kunstwerk’ zijn deze kaarten te gebruiken vanaf het PO tot en met het MBO. 

Als docent kan je deze kaarten op diverse manieren inzetten in je les of op excursie.
Ga bijvoorbeeld op onderzoek uit in het museum. Deel de kaarten uit en laat leerlingen opzoek gaan naar een kunstwerk waar het beeldaspect in terug te zien is.  

Leerlingen leren hardop kijken over kunst en zien steeds beter hoe een beeld is opgebouwd. Met dit inzicht kunnen de leerlingen vervolgens zelf kunst maken en de keuzes die ze gemaakt hebben beter onderbouwen. 

Volg Ontdeck op instagram

Creatiever onderwijs met Ontdeck

Lieve juffen en meesters, stop met het maken van schoolkunst! 25 dezelfde knutselwerkjes, dat willen we niet meer zien in het klaslokaal. Zet daarom Ontdeck in om je leerlingen bewust bezig te laten zijn met het maken van kunst! 

Deel de kaarten uit of laat ze kiezen uit een paar beeldaspecten. Met een gezamenlijk thema krijg je dan alsnog prachtige diverse werken. Bovendien een win omdat de leerling zelf nadenkt en niet het knutselwerkje van de juf namaakt! 

 

Engelse versie

Goed om te weten voor onze tweetalige docenten: Er komt een download aan waarbij je de engelse versie kan kopen van Ontdeck. Omdat er maar weinig TTO scholen zijn die ook nog eens beeldende vakken geven hebben we besloten hier geen fysiek kaartspel van te maken. Om jullie toch aan het werk te zetten met Ontdeck komt er dus een printable versie! 

Je koopt deze binnenkort in de webshop. 

 

Samenwerking

Ontdeck is een samenwerking met Kijkstof. Samen proberen wij het kunstonderwijs te moderniseren met nieuwe onderwijsproducten. Dankzij Ontdeck zijn wij erachter gekomen dat we graag fysieke onderwijsproducten ontwikkelen. 

Lianne

Terug naar boven

Wij eten graag koekjes. Door verder te gaan op de website accepteer je ons koekjes beleid.   Meer info