Canva tips

Het grafische programma dat ik elke dag gebruik is niet 1 van de Adobe programma’s maar het prachtige Canva! Ik dacht dat ik niet enthousiaster over dit programma kon zijn maar sinds ik het educatie account heb adviseer ik iedereen om ook dit account aan te vragen. 

Educatie account

Canva is het ontwerpplatform dat jij als docent kan gebruiken maar waar ook je leerlingen hun creativiteit in kwijt kunnen. Niet alleen voor de creatieve vakken is Canva een verrijking maar ook op het gebied van visueel leren kan Canva veel voor je lessen betekenen. Een groot voordeel: Canva is deels gratis te gebruiken maar wanneer je je aanmeld voor het educatie account is deze tool geheel gratis te gebruiken met extra afbeeldingen en templates voor leraren in het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs. Hier hoef je enkel een bewijs voor in te sturen zoals je schoolpas.

Instagram Reels

Op instagram deel ik diverse korte reels met tips over het gebruik van Canva. Ook staan er een aantal IGTV voor je klaar waarbij ik meer uitleg geef over hoe je Canva kan inzetten in je onderwijs. 

Bekijk ze hier

Templates

Het fijne van Canva is dat wanneer je niet thuis bent in vormgeving dat er heel veel templates tot je beschikking staan. Van brainstormsessies tot werkbladen, presentaties en posters. Je zou je hele klas in dezelfde vormgeving kunnen omgooien.

Het fijne van deze templates is dat je een start hebt van je nieuwe project. Wanneer een kleur, lettertype of vorm je niet aanstaat is deze makkelijk aan te passen zodat je toch nog je eigen project hebt. 

App voor je telefoon

Maak je desktoppresentaties mobiel. 
Je weet nooit wanneer je inspiratie zal krijgen, dus met de mobiele Canva-app ben je altijd klaar om overal te ontwerpen. Upload afbeeldingen en video’s van je telefoon en ontwerp onderweg. Je kunt het ontwerp zelfs beginnen op je desktop en verder gaan op je mobiele telefoon, perfect voor presentatiewijzigingen op het laatste moment. Download de mobiele Canva-app om de kracht van Canva binnen handbereik te hebben.

Live presenteren

Het ontwerpen van een presentatie is maar de helft van het plezier. Wist je dat je je publiek kunt betrekken wanneer je presenteert met Canva Live? Organiseer livesessies en betrek iedereen aan de hand van een live Q&A. Volg deze eenvoudige stappen om Canva Live in te schakelen in de presentatiemodus.

Klik onderaan je presentatiescherm op de knop Canva Live.

Klik op Nieuwe sessie starten. Je krijgt een unieke code van 6 cijfers te zien.

Vraag aan je deelnemers om naar canva.live te gaan en de code in te voeren zodat ze aan de live Q&A-sessie kunnen deelnemen.

Terug naar boven

Wij eten graag koekjes. Door verder te gaan op de website accepteer je ons koekjes beleid.   Meer info